Robotizace a systém kaizen v podání moravské firmy - Seznamte se!

Text Zuzana Janíčková, Foto archiv Avex Steel Products TECH EDU 1 / 2018

„Jsme strojaři a ocel máme pod kůží, ale srdce na tom pravém místě.“ To jsou slova majitele ryze české společnosti Avex Steel Products Jiřího Gistra. Představujeme vám dalšího podporovatele našeho projektu TECH EDU, který se pyšní tuzemskými i mezinárodními oceněními. Společnost získala například již dvakrát titul Inovační firma Zlínského kraje (2014, 2016) a v inovacích (robotizaci, automatizaci aj.) pokračuje v tichosti, ale velmi intenzivně i nyní. A právě o tyto poznatky se s námi na stránkách našeho časopisu podělí.

Jen v uplynulých dvou letech investovala tato společnost, která sídlí v Otrokovicích, více než 8 milionů eur do technologií a zlepšení výrobního i pracovního prostředí. Tzv. Průmysl 4.0 jí tedy nejenže není cizí, ale naopak se snaží předávat své zkušenosti i ostatním firmám, které o to projeví zájem. Nutno dodat, že Avex Steel Products je v pokročilé fázi zavedeného systému řízení zvaného kaizen.

V nedávném čase vyvinul mimo jiné nejen nové sofistikované skladové systémy, například „chytré“ palety či novou řadu konfigurovatelných palet Neo, ale i chytré konstrukce pro fotovoltaické elektrárny, které jsou určeny do podnebně i terénně náročných oblastí. Jeho krédem je nabízet inovativní, kvalitní a efektivní řešení s přidanou hodnotou za přijatelné ceny.

„Oboustranná spokojenost je pro nás prioritou a svým způsobem i prestižní záležitostí. A samozřejmě nám záleží i na životním a pracovním prostředí. Například ke snížení prašnosti ve výrobních halách využíváme jako sekundární odlučovač odpadní vody atd. Taková řešení nám přinášejí nejen zdravější pracovní prostředí, a tím i zaměstnance, ale také méně znatelnou ekologickou stopu pro společnost. Všechna tato řešení nám právě proto v loňském roce vynesla vysoké hodnocení v oblasti CSR (společenská odpovědnost). Patříme mezi elitu TOP 5 % hodnocených firem světa ve svém oboru a jsme ověnčeni zlatou medailí (CSR Rating, Gold Medal by Ecovadis). Ovšem přes všechna ocenění, kterých si moc vážíme, určitě na vavřínech usínat nehodláme. Neustálé zlepšování je náš cíl. A právě s některými novinkami vás chceme seznámit,“ uzavírá Jiří Gistr.

Text: Zuzana Janíčková

Foto: archiv Avex Steel Products

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TECH EDU 1 / 2018 na straně 15.